Tuinaanleg:
Bij Laven Hoveniers zijn wij gespecialiseerd in het aanleggen van tuinen binnen de particulieren sector.  Van ontwerp (in 3d) tot uitvoering, groot of klein. Onderaan deze pagina enkele foto van de door ons ontworpen en aangelegde tuinen.

Bestrating:
De bestrating van een tuin is vaak de basis bij het aanleggen van een nieuwe tuin. Zelfs als de keuze valt op een “groene tuin” met bijvoorbeeld veel gras en/of borders is de bestrating één van de belangrijkste onderdelen in de tuin. Een terras om heerlijk op te zitten of een praktisch pad richting de schuur of garage is natuurlijk altijd handig, in welke tuin dan ook. De keuze is reuze als het gaat om het materiaal. Grote of kleine stenen, beton of natuursteen. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij een passend voorstel doen.

Schuttingen:
Een schutting is nog steeds een populaire keuze als erfafscheiding tussen u en de buren. Wij plaatsen zowel houten als kunststof schuttingen. De schuttingen kunnen bovendien op maat gemaakt worden, zodat alle delen even groot zijn. Bekijk hier enkele mogelijkheden van materiaalkeuze.

Waterpartijen:
De speelsheid van een waterpartij of de rust van een vijver maken het aanleggen van “water” in de tuin nog steeds populair. Wij plaatsen bijvoorbeeld waterornamenten, borrel-stenen, watervallen en maken vijvers zowel boven de grond (bijvoorbeeld door te metselen), als in de grond (natuurlijke vijvers). Bekijk hier enkele mogelijkheden.

Gazon:
Eén van onze specialisaties is het aanleggen van strakke gazons. Afhankelijk van het doel van het gazon kiezen wij de grassoort en de wijze van aanleg. Wij hebben een ruime ervaring in het aanleggen van gazons in particuliere tuinen en hebben ook de mogelijkheid uw bedrijfspand te voorzien van een praktisch gazon.

Halfverharding:
Halfverharding (kiezel/grind) is nog steeds een veel gekozen manier om bijvoorbeeld paadjes in een tuin te maken of om een bedrijfstuin praktisch in te richten. Wij kunnen halfverharding leveren en aanbrengen, en/of combineren met bestrating en/of beplanting.